Η ΣΤ3 τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης με  Υπεύθυνες Εκπαιδευτικούς την κ. Παναγιώτα Σιόλα, την κ. Μουτσανίδου Ελευθερία και την κ. Πολυμενάκου Ασπασία συμμετέχει στο 3/ήμερο «Μαθητικό  Συνέδριο  για τη Μετάβαση προς  ένα Κλιματικά ουδέτερο μέλλον» στο πλαίσιο της Ελευσίνας 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το Συνέδριο υλοποιείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Α΄ και Γ’ Αθήνας, και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο για Περιβαλλοντικά Θέματα (UfU) της Γερμανίας.

Συμμετέχουν σε αυτό 350 μαθητές/τριες  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί από την Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Γερμανία, Αλβανία, Σερβία, Β. Μακεδονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Κόσοβο που  θα συναντηθούν για να δημιουργήσουν το δικό τους όραμα για το κλιματικά ουδέτερο της Ελευσίνας μέσα από θεματικές διαδρομές, διαβούλευση σε ομάδες και καλλιτεχνικά εργαστήρια για τρεις μέρες!!

Η δράση αυτή αποτελεί το ΜΥΣΤΗΡΙΟ 149 των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Μαΐου  2023 στην Ελευσίνα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριων της Ελευσίνας και εκείνων των άλλων πόλεων, ώστε να προκύψουν ιδέες για τη διαμόρφωση ενός ενεργειακά αποδοτικού και κλιματικά ουδέτερου μέλλοντος.


Επισκεφτείτε την κεντρική σελίδα του συνεδρίου

https://englishpagepupilsconference.weebly.com/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *