Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στην σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ. Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικοί από αυτούς τους κανόνες.

Η φοίτηση των μαθητών

Το Σχολείο αποτελεί το φυσικό χώρο αγωγής και μάθησης, γιατί ακριβώς εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις συγκεκριμένης κι οργανωμένης προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων της αγωγής. Γι’ αυτό πρέπει η συμμετοχή των μαθητών να είναι τακτική (να μην απουσιάζουν απ’ το σχολείο για ασήμαντες αφορμές), ενεργός(να συμμετέχουν αυτόβουλα και χωρίς παραινέσεις σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα) και συστηματική (να έχουν πάντα μαζί τους τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή στο μάθημα, όπως βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη, εικαστικά υλικά, μουσικά όργανα). Η ελλιπής φοίτηση των μαθητών και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, υπονομεύει το σχολικό έργο και δυσχεραίνει την πρόοδο τους.

  • Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτική.
  • Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος – ιδίως τηρούν την ώρα έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ.ά.).
  • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται (με την παροχή διευκρινίσεων ή δικαιολογητικών) μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ.ά.).
  • Σε περίπτωση ασθενείας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, και ιδιαίτερα όταν η ασθένεια ήταν μεταδοτική, μετά από απουσία δύο (2) ημερών, χρειάζεται ιατρική βεβαίωση.
  • Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως –έστω και λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα- το δάσκαλο της τάξης ή τον διευθυντή ή τους υποδιευθυντές. Κατά την παραλαβή του μαθητή από το γονέα (ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) θα βεβαιώνεται η πρόωρη παραλαβή του μαθητή και ο λόγος με καταγραφή σε σχετικό Βιβλίο του σχολείου με καταχώριση στοιχείων ταυτότητας του παραλαμβάνοντα.
  • Για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου, είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η ύπαρξη Ατομικού Δελτίου Υγείας για τους μαθητές όλων των τάξεων. Είναι υποχρεωτική η κατάθεση  Ατομικού Δελτίου Υγείας για τους μαθητές των Α’, και Δ΄ Τάξεων.

Άφιξη στο σχολείο

  • Η άφιξη των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 8.00 ως 8.10 από την είσοδο του σχολείου της οδού Αναγνωσταρά. Σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος επιτρέπεται και η χρήση της εισόδου της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, με την επίδειξη σχετικού αποδεικτικού που χορηγείται από το Διευθυντή του σχολείου αφού έχει προηγηθεί ενημέρωση και έγκριση του δασκάλου της τάξης ή/και του διευθυντή. Η προσέλευση πρέπει να γίνεται με τήρηση των προβλεπόμενων και ενδεδειγμένων κανόνων ασφαλείας κίνησης πεζών και οχημάτων πλησίον του σχολείου.
  • Η άφιξη των μαθητών που παρακολουθούν την πρωινή ζώνη γίνεται από τις 7.00 ως 7.15 από την είσοδο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στη συνέχεια η είσοδος του σχολείου κλείνει για λόγους ασφαλείας και χρησιμοποιείται για είσοδο των μαθητών ως τις 7.45 ή και ως τις 8.00 μόνο για έκτακτους λόγους κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο. Την πρωινή ζώνη παρακολουθούν κυρίως όσοι μαθητές παραμένουν και στο ολοήμερο απογευματινό πρόγραμμα του σχολείου.
  • Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα θα έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του. Εννοείται ότι δε θα αρνείται η είσοδος στους ασυνόδευτους αργοπορημένους μαθητές οποιαδήποτε στιγμή προσέλθουν στο σχολείο. Το γεγονός της καθυστέρησής τους όμως έχει εμμέσως αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγησή τους.
  • Απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή των γονέων αλλά και κάθε άλλου εξωσχολικού παράγοντα στο σχολείο χωρίς λόγο. Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν στο προαύλιο, και αφού δεν υπάρχει λόγος εισόδου των στο σχολείο (έκτακτες συνεννοήσεις με εκπαιδευτικούς, διοικητική εξυπηρέτηση, επαφές με το κυλικείο κλπ) αποχωρούν αμέσως μόλις ξεκινήσει η πρωινή προσευχή των μαθητών.
  • Δεν επιτρέπεται η απασχόληση των εκπαιδευτικών από τους γονείς με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο κατά την ώρα της διδασκαλίας.
  • Οι γονείς που επιθυμούν να εξυπηρετούνται διοικητικά από το σχολείο καλό είναι να το πράττουν κατά το διάστημα του πρώτου διδακτικού δίωρου (8.00 ως 9.40) χρησιμοποιώντας για την είσοδο και έξοδό τους από το σχολείο τη θύρα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Προσευχή

Αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

Αποχώρηση από το σχολείο

  • Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα ή άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου και φυσικά αφού ενημερωθεί γι αυτό ο δάσκαλος της τάξης ή ο διευθυντής ή οι υποδιευθυντές. Πριν την αποχώρησή τους οι γονείς, όπως προαναφέρθηκε, υπογράφουν στο Βιβλίο Πρόωρων Αποχωρήσεων ότι παρέλαβαν πρόωρα το παιδί τους.
  • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας κι αφότου έχουν αποχωρήσει οι μαθητές από το σχολείο ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται για έκτακτα ζητήματα  από τις ανακοινώσεις του σχολείου μέσω του μικροφώνου, των Πινάκων Ανακοινώσεων και των Ιστολόγιων του σχολείου. Επίσης η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών κατά τις ώρες της ενημέρωσής των μετά το ωράριο λειτουργίας από τους εκπαιδευτικούς ανήκει και πάλι στους γονείς. Γενικώς, το σχολείο λειτουργεί καθημερινά ως τις 13.15, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
  • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.

Η αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο γίνεται από την είσοδο της οδού Αναγνωσταρά, με την παραλαβή των μαθητών που αποχωρούν συνοδευόμενοι στην είσοδο του σχολείου. Οι μαθητές της Α΄ τάξης παραλαμβάνονται από τους γονείς των, που πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους,  από τον εκπαιδευτικό της τελευταίας ώρας από τις εισόδους των αιθουσών τους. Μόνο οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης επιτρέπεται να εισέρχονται στο προαύλιο του σχολείου χωρίς καθυστερήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και ενοχλούν όσους συνεχίζουν το μάθημα (μαθητές του Ολοήμερου). Οι γονείς εισέρχονται στο χώρο του σχολείου μόνο τις ημέρες που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οπότε οι είσοδοι του σχολείου θα ανοίγουν λίγο νωρίτερα. Ακόμα και τότε όμως, πριν το χτύπημα του κουδουνιού για το σχόλασμα, δεν προσεγγίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους αποκλειστικά από το υπόστεγο.

  • Οι γονείς που χρησιμοποιούν τροχοφόρα θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση οι πεζοί, μαθητές και γονείς, έχουν προτεραιότητα! Παρακαλούνται επιπλέον οι γονείς, οι οποίοι εισέρχονται μάλιστα στον πεζόδρομο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης αν και αυτό δεν επιτρέπεται, να μην καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Διάλειμμα

  • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο χώρο προαυλισμού  συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους είχαν μάθημα την ώρα εκείνη ανά τμήμα. Εξαίρεση μπορούν να αποτελέσουν μαθητές οι οποίοι μπορεί να έχουν οριστεί από τους δασκάλους των τάξεων ως επιμελητές. Κατά την αποχώρησή τους από τις τάξεις παίρνουν όσα πράγματα χρειάζονται (φαγητό, νερό, χρήματα, χαρτομάντιλα, βιβλία κλπ) Δεν επιτρέπεται η επιστροφή και η παραμονή τους στις αίθουσες ή στους διαδρόμους ούτε η κίνηση στις σκάλες κατά την ώρα των διαλειμμάτων.
  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας ορίζεται από το διευθυντή ή τους υποδιευθυντές ο χώρος παραμονής των μαθητών, ανάλογα με το είδος και την ένταση των καιρικών φαινομένων. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του.
  • Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης σωματικών αναγκών. Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.
  • Κατά το διάλειμμα απαγορεύεται το τρέξιμο, τα παιγνίδια με μπάλα, οι βίαιες δραστηριότητες και οι ανθυγιεινές απασχολήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στη χρήση των τουαλετών με αποφυγή συνηθειών που καταλήγουν σε αλόγιστη χρήση χαρτιού, αντισηπτικού και κρεμοσάπουνου  αλλά και προκλήσεις ζημιών σε χαρτοθήκες, καλάθια, βρύσες, καζανάκια, καθρέφτες, πλακάκια και πόρτες.
  • Απαγορεύεται η παραμονή των μαθητών στις τουαλέτες για χρόνο περισσότερο από τον απαιτούμενο για λόγους κυρίως υγιεινής. Αυτονόητο είναι ότι στις τουαλέτες και στα αποχωρητήρια για κανένα λόγο δε θα εισέρχονται περισσότεροι από ένας μαθητές καθ’  όλη τη διάρκεια της μέρας, είτε του διαλείμματος είτε του μαθήματος.
  • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα συγκεντρώνονται στο χώρο της προσευχής ανά τμήμα και με την επιτήρηση των εκπαιδευτικών με τους οποίους έχουν μάθημα εκείνη την ώρα προσέρχονται εγκαίρως στην αίθουσα χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνονται (ή παραμένουν σε γραμμές στο προαύλιο σε περίπτωση που έχουν Γυμναστική). Έχουν ήδη τελειώσει το φαγητό τους κι έχουν τακτοποιήσει τις ανάγκες τους. Πρέπει οι μαθητές να μην αμελούν να παίρνουν μαζί τους πράγματα που έχουν πάρει νωρίτερα μαζί τους στο προαύλιο. Σε καμία περίπτωση δεν κινούνται στις σκάλες χωρίς επιτήρηση.
  • Οι μαθητές συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής αγωγής και Πληροφορικής από και προς τις αίθουσες/χώρους του συγκεκριμένου μαθήματος και σε καμία περίπτωση δεν κινούνται στις σκάλες χωρίς επιτήρηση.
  • Δεν παραμένουν οι τσάντες των μαθητών στο προαύλιο ούτε την 1η ούτε την 6η ώρα. Οι μαθητές μετά την προσευχή θα ανεβάζουν τις τσάντες τους με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής ή Πληροφορικής στις αίθουσες διδασκαλίας και θα τις παραλαμβάνουν πριν το σχόλασμα επίσης από τις αίθουσες τους και θα αποχωρούν από αυτές, όπως και ΟΛΟΙ οι μαθητές κατά το σχόλασμα, μετά το χτύπημα του κουδουνιού και σε καμία περίπτωση νωρίτερα από αυτό.

Επισκέψεις – γιορτές

  • Αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έργου, γι αυτό οι μαθητές απουσιάζουν από αυτές μόνο αν έχουν σοβαρό λόγο. Η συμπεριφορά τους δε κι οι υποχρεώσεις τους είναι ανάλογη κατά τη διάρκειά τους, όπως και στο σχολικό πρόγραμμα. Εξυπακούεται ότι όπως σε κάθε άλλη περίπτωση σε περίπτωση επίσκεψης τηρείται το σχολικό ωράριο, τα τμήματα δηλαδή σχολούν στις 13.15.
  • Για τη συμμετοχή των μαθητών σε εκπαιδευτικές επισκέψεις απαιτείται έγκριση από τους γονείς (η οποία ίσως να γίνεται και με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας ).
  • Σε περίπτωση σχολικής γιορτής το ωράριο διαμορφώνεται. Για παράδειγμα στις Εθνικές γιορτές ορίζουμε τη διάρκεια της γιορτής που πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο εκτός σχολείου και δε λειτουργεί το Ολοήμερο.

Έκτακτες περιπτώσεις

  • Σε περίπτωση απεργίας ή στάσης εργασίας οι γονείς ενημερώνονται το αργότερο κατά την πρωινή προσευχή για τη συμμετοχή ή όχι εκπαιδευτικών του σχολείου και για τις τυχόν αναπροσαρμογές που θα γίνουν στο πρόγραμμα του σχολείου. Τα ίδια ισχύουν και όταν υπάρχουν ακραία καιρικά ή άλλα έκτακτα φαινόμενα, κι αφού έχει προηγηθεί απόφαση αρμόδιας αρχής.

Γονείς – κηδεμόνες

  • Οι κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης ή τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Οι ομαδικές συναντήσεις πραγματοποιούνται μετά τη λήξη των μαθημάτων της τάξης (από 13.15) ενώ ατομικές συναντήσεις ή επικοινωνίες, τηλεφωνικές ή με χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορούν να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το δάσκαλο της τάξης ή τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων οι οποίοι ορίζουν, επιπλέον, ημερομηνία και ώρα τακτικής συνάντησης κι επικοινωνίας, σε ατομική βάση.
  • Διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές (ή αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων των εισόδων) ή αναρτώνται στο Ιστολόγιο (BLOG, http://blogs.sch.gr/4dimpetr) ή στην Ιστοσελίδα του σχολείου, (http://4dim-petroup.att.sch.gr/index.htm) κι ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.
  • Οφείλουν ακόμη να γνωστοποιούν στο δάσκαλο της τάξης και στο διευθυντή κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.
  • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του σε χώρο που ανήκει στην ευθύνη του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε το δάσκαλο της τάξης ή το διευθυντή ή τους υποδιευθυντές οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.
  • Σε καμία περίπτωση, ακόμα και για τα παιδιά των οποίων την επιμέλεια έχουν εκείνη τη στιγμή οι γονείς των, δεν επιτρέπεται η άσκηση σωματικής ή άλλης μορφής βίας. Ανάλογα με την περίπτωση οι γονείς θα καταγγέλλονται στην αστυνομία, στον εισαγγελέα ανηλίκων ή θα ενημερώνονται αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Γενικότερα, κανένας, ανήλικος ή ενήλικος, πλην των εκπαιδευτικών, δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εντός του κτιρίου ή του προαύλιου του σχολείου. Σε κάθε τέτοια περιστατικό καλούνται για να διευθετήσουν το οποιοδήποτε ζήτημα ανάλογα με την περίπτωση οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα εκείνη την ώρα, οι εφημερεύοντες και ο διευθυντής ή οι υποδιευθυντές του σχολείου.
  • Σε περίπτωση απουσίας μαθητή είναι καλό να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο, όπως επίσης και το σχολείο να επικοινωνεί με την οικογένεια ιδιαίτερα σε περίπτωση μακρόχρονης ή επαναλαμβανόμενης απουσίας. Τα τηλέφωνα του σχολείου (2105015408 και 2130293704), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail@4dimpetroup.att.sch.gr) και ο λογαριασμός Facebook (4ο Δημοτικό σχολείο Δήμου Πετρούπολης)  είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. Παρακαλούμε να βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι έχουν τα σωστά τηλέφωνά σας. Ενημερώστε επίσης τους δασκάλους οπωσδήποτε για σταθερά τηλέφωνα όπου θα μπορούμε να σας ευρίσκουμε γιατί όπως και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει περιορισμός κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα. Επίσης να απαντάτε καλώντας σε αριθμό που υποδεικνύεται με ενημερωτικό γραπτό μήνυμα που θα έχετε λάβει στο κινητό σας ή στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για θέμα που θα αφορά το παιδί σας.
  • Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του (έχει αφαιρεθεί αυτή με δικαστική απόφαση) πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το σχολείο ταυτόχρονα με την προσκόμιση σχετικών δικαιολογητικών.
  • Οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε καλό κλίμα συνεργασίας σχολείου – σπιτιού.

Γενικά

  • Το ντύσιμο και γενικότερα η εμφάνιση των μαθητών πρέπει να είναι κόσμια, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα ή που απορροφούν την προσοχή τους από το μάθημα.
  • Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων, με βάση σχετική νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται για τους μαθητές ούτε και κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου.
  • Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας. Θα εξετάζεται το ενδεχόμενο αποζημίωσης από πλευράς των γονέων σκόπιμης ζημιάς που έχει προκληθεί από το παιδί τους.
  • Κάθε ζήτημα που δε μνημονεύεται στον παρόντα Κανονισμό Λειτουργίας διευθετείται σε συνεννόηση με το Διευθυντή του σχολείου.

Για το 4ο ΔΣ Πετρούπολης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ